Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνει σταδιακά το κέντρο λόγω διαδηλώσεων

Ηρεμία επικρατεί στο Σύνταγμα - προσυγκεντρώσεις σε Προπύλαια και Κλαυθμώνος

Αρχίζει σταδιακά να κλείνει το κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων κατά του νέου μνημονίου, που οργανώνονται από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, κόμματα και οργανώσεις και σήμερα.



Η οδός Αμαλίας είναι κλειστή από το ύψος της Ξενοφώντος, η Β. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, ενώ δεν διέρχονται οχήματα από τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου.

Ηρεμία επικρατεί στο Σύνταγμα, όπου η προσέλευση των διαδηλωτών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, δύο ακόμα προσυγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στα Προπύλαια, από τον ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και στην πλατεία Κλαυθμώνος, από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την ίδια στιγμή, τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που το πρωί είχαν αναρτήσει στα τείχη της Ακρόπολης πανό στα ελληνικά και στα αγγλικά με το σύνθημα «Κάτω η δικτατορία Μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης», αντί νέας πορείας διαμαρτυρίας, οργανώνουν σήμερα εξορμήσεις στις γειτονιές της Αθήνας και σε 45 άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μετά τις 10 το πρωί τα περίπου πενήντα μέλη του ΚΚΕ, που βρίσκονταν στην Ακρόπολη κατέβηκαν από τον Ιερό βράχο, αφήνοντας στα τείχη τα πανό και επέστρεψαν στην Ομόνοια από όπου ξεκίνησαν στις 11.00 δύο εξορμήσεις, η μια προς τις οδούς Πατησίων και Γ' Σεπτεμβρίου και η άλλη προς Αθηνάς και Αιόλου. Αλλες ομάδες προχωρούν σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και τους άλλους δήμους.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου