Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Παπανδρέου: «Να είστε υπερήφανοι που φέραμε την Ελλάδα μέχρι εδώ»



 Σε υψηλούς τόνους άρχισε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλωνει «Έλεος με όσους απαξιώνουν την κρίση του ελληνικού λαού» και επισημαίνοντας ότι «προβάλλω και υπερασπίζομαι την Ελλάδα στην υφήλιο». Ο κ. Παπανδρέου αφού ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε χαρακτήρισε τους Έλληνες διεφθαρμένους δηλώνοντας ότι «Η διαφθορά δεν είναι στο στο DNA των Ελλήνων» συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Θα πρέπει να είστε περήφανοι που φέραμε την Ελλάδα μέχρι εδώ...»


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και αναγνώρισε την αλλήλεγγύη, όπως σημείωσε, των λαών της Ευρώπης στράφηκε εναντίον της πρότασης του Βερολίνου για Επιτροπεία καθώς όπως εξήγησε αποτελεί «γελοιότητες και προσβολή της Ελλάδας». «Υπεραμύνομαι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Αυτό έκανα στην Κόστα Ρίκα, στις Βρυξέλλες και το Ισραήλ», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε με επίθεση στα media τα οποία κατηγόρησε για επίθεσεις με μένος είτε εναντίον του είτε κατά της παράταξης.

Στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο λαός ξέρει πως αυτή η συνεδρίαση και οι αποφάσεις που θα πάρει η Βουλή τις επομενες ημέρες είναι καθοριστικής και ιστορικής σημασίας. Καθοριστικής για το εάν θα ξεπεράσουμε τον κάβο και θα μπούμε σε ένα συντεταγμένο δρόμο όσο δύσκολος κι αν είναι αλλά ασφαλής, ή θα βολοδέρνουμε με τους φόβους και τη στάση των σπεκουλαδόρων των αγορών» . «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σηκώσε και που δεν της αναλογουσε», υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου. Η ενότητά μας είναι αδήρητη ανάγκη, τόνισε αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και συνέχισε αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων  «Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες». «Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα» ανέφερε. «Περάσαμε δύσκολες στιγμές, διαπραγματευτήκαμε πολύ σκληρά. Το βλέπουν και τα κόμματα που τώρα είναι στην κυβέρνηση».

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας για αναγκαίες θυσίες κατηγόρησε τη Δεξιά  για «απλουστευτική πολιτική» αλλά και την Αριστερά η οποία όπως είπε βρίσκει άλλοθι βρίσκοντας εξιλαστήρια θύματα αντί να βρίσκει λύσεις.

«Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν κι αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό», είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ρουσφέτια και μόνο ρουσφέτια».

«Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας» πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε άπλετο φως στην υπόθεση και είπε ότι μετα την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή «εμείς οι ίδιοι θα συστήσουμε εξεταστική επιτροπή».

Προλογίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Εξαρχος, είπε ότι οι βουλευτές πρέπει να πουν "οχι" σε μέτρα που θα βαθαίνουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία, ενώ απέρριψε κάθε σκέψη περί επιτροπείας γιατί, όπως είπε, προσβάλλει την εθνική αξιοπρέπεια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου