Όλα δείχνουν τις τελευταίες ώρες ότι σήμερα το απόγευμα βαδίζουμε προς την τελική συμφωνία!
Μια συμφωνία που θα είναι κάτι παραπάνω από επώδυνη για τον ελληνικό λαό αφού επί της ουσίας σώζεται μόνο ο 13ος και 14ος μισθός (τουλάχιστον αυτό διαρρέεται) όμως σε όλα τα υπόλοιπα θα υπάρξουν δραματικές μειώσεις.
Οι «κουστουμάτοι» μπορεί να συμφώνησαν ότι θα μας δωρίσουν τον 13ο και 14ο μισθό καθώς και το επίδομα αδείας αλλά από την άλλη πλευρά απαιτούν, χωρίς καν να διαπραγματεύονται, τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20%.
Αυτή η μείωση, που θα σημάνει έναν μισθό περί τα 600 ευρώ θα συμπαρασύρει στις επόμενες διαπραγματεύσεις προς τα κάτω όλους τους μισθούς, ουσιαστικά με τη συμφωνία αυτή κάθε μισθός ξεκινάει από 151 ευρώ μεικτά πιο κάτω.
Τώρα ως προς τις συντάξεις τα πάντα ακόμα είναι ρευστά!
Ήδη το σχέδιο Κουτρουμάνη για μείωση 15% είναι πανέτοιμο για υλοποίηση, όμως οι «Τροϊκανοί» απαιτούν μειώσεις ως και 35%.
Όπως φαίνεται θα οδηγηθούμε σε μία μέση λύση κάνοντας υποχωρήσεις και η μία και η άλλη πλευρά!
Δηλαδή όλα δείχνουν ότι θα περισωθούν τα εφάπαξ (αντίδωρο όπως ο 13ος και 140ς) και η μέση μείωση θα είναι περίπου στο 20%.
Ως προς το Δημόσιο η Τρόικα απαιτεί άμεσες απολύσεις 15.000 υπαλλήλων με ταυτόχρονη κατάργηση φορέων και οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των απολύσεων που θέλει η Τρόικα, ανέρχεται στις 5.000 από τους 22.500 που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο.
Παράλληλα έχει συμφωνηθεί μια μείωση δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ, γεγονός που θα σημάνει και νέα μέτρα τα οποία μένει να δούμε…
Η μαύρη σελίδα, λοιπόν, που θα γυρίσει η χώρα μας είναι πλέον γεγονός! Το 2011 αποτέλεσε τον προάγγελο… Το 2012 θα βιώσουμε τα πάνδεινα!
prionokordela
Κουράγιο και ηρεμία σε όλους μας!