Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ζέλικ: Η Γερμανία θα γίνει στόχος της οργής των Ευρωπαίων


Δριμεία κριτική στην πολιτική Μέρκελ από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας

«Στόχος της οργής» των Ευρωπαίων κινδυνεύει να γίνει η Γερμανία λόγω της επιμονής στη λιτότητα προειδοποιεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.



Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού άσκησε σήμερα δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και μάλιστα από γερμανικό έδαφος.

Μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου ο Ζέλικ επέκρινε τη στάση της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της κρίσης εστιάζοντας στην έλλειψη μέτρων για την προώθηση της ανάπτυξης.

«Αν στο τέλος του 2012 η Γερμανία έχει ταυτιστεί μόνο με τη λιτότητα και οι σημαντικότερες χώρες (της ευρωζώνης) δεν καταφέρουν να διατηρήσουν την πολιτική στήριξη στα οικονομικά μέτρα, τότε το Βερολίνο θα έχει καταστεί επίκεντρο της οργής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τη συμφωνία των Ευρωπαίων για μια πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική εφόσον αυτή δεν συνοδευτεί από αναπτυξιακά μέτρα. «Υπάρχουν δισ. ευρώ που λιμνάζουν στις Βρυξέλλες τα οποία θα μπορούσαν να διακινηθούν γρηγορότερα» σημείωσε.

Στο ίδιο πάνελ του Συνεδρίου καθόταν και ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ ο οποίος υπεραμύνθηκε της γερμανικής πολιτικής επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται να επιτύχεις ανάπτυξη διοχετεύοντας απλώς περισσότερα χρήματα».

«Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να πηγαίνουν μαζί» πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου